2008. július 24., csütörtök

Budapest, kulturális főváros

Na hát meg olyan! Elmentem ügyintézni ide, oda. Gondoltam, kifigyelem, hogy hány üvöltözés, beszólás, miazmás történik rövid, mintegy 40 perces Genyószitibeli vándorlásom során. Hát megérte! Rá kellett jönnöm, hogy Genyósziti valójában méltán pályázhatna a Kultúra fővárosa címre, már ha van ilyen. Élményeim alapján ismertetem a város kulturális programjait:
Rákóczi tér: kosztümös vínasszony, mobilon csacsog, valószínűleg az aznap esti színielőadást szervezi: "Nem érdekel! Én levettem róla a kezem! Majd a főnököm...", majd beleüvölt a telefonba: "KURVA ANYÁD!!!!!"



Blaha: valószínűleg az Indul a bakterház című regény színpadi változatát próbálják: üvöltés: "SANYI! SANYIII! Süket vagy BAZD MEG!"





Wesselényi utca: barátságos sportmérkőzésre edzhetett az idézett fiatalember, aki torkaszakdtából üvöltötte: "EZ AZ BAZD MEG!!!!"



Wesselényi utca és a Király utca között a kombínón két huszon éves szerintem egy kiállítás képeit elemezgeti: "Láttad, hogy nézett ki bazd meg a köcsög!"



Oktogon: fiatal hölgyike, bár az eső épp csak csepergett, de esernyővel igyekezett a villanyosra, valszeg zsonglőr bemutatóra készült, közben jól fültövön vágott az ernyővel egy mokány kis cigány gyereket, mire az ki is fejezte nemtetszését: "Te hülye picsa!"


Andrássy út: gondolom az öltönyösgenyó éppen steppelni akart, de kutyaszarba trappolt: "Bazd meg! Büdös picsába!"




Még mindig az Andrássy út, úgy látszik, ez afféle kultúrzentrum: Lukács cukrászda bejárata előtt hajléktalangenyó próbálja eldanolni a Csiga-biga gyere kit, de helyette csak egy jól megtermett zöld meztelencsiga ugrik ki a gigájából.





Kodály körönd: két alkeszgenyó éppen arról társalog, hogy adójuk 1%-át mellik rászoruló kulturális intézménynek adják: "Hát éntőlem aztán kérhet bármit, úgy elküldöm a picsába faszomba!"




Aradi utca: valószínűleg egy Rejtő bohózatot próbálnak éppen kaputelefonon keresztül: "Jó napot kívánok! A villanyszámlás vagyok! Be teccik engedni?" "Kapd be!"





Székely Bertalan utca: két melós gondolom, a tegnapi opera előadást vitatja meg: "Hát te baszod, hogy a kurvéletbe lehet így rikácsolni, kurvaélet!"





Hát, ennyi kultúra nálam már kicsapja biztosítékot! Elég is ennyi ebből erre a hónapra! Jó ez a város! Igazi Über Paraszt city!!

2 megjegyzés:

pókhas írta...

Ma reggel, Bem rakpart, jól szituált kosztumös nő (miután nem állt meg neki a zebrán a genyósofőr): "Bazd meg!!! Hát ez jó!"

pókhas írta...

Ha egy interaktív térképen minden káromkodás pillanatában felvillana egy piros LED, az egész Budagenyósziti egy rohadt nagy pulzáló vérvörös ... lenne (ízlés szerint kitölthető pöttyök)