2008. július 24., csütörtök

Kirk kapitány Magyarországhoz csatolta Rómát




Nem akarok feltétlenül, állandóan csak fikázni, de ha már olyan hülyeségek történnek, mint... Hát akkor már de!

Úgylátszik az újságírók is lehetnek egyszerűek, hüjék stb., na ja ezt eddig is tudtuk. Olvasgattam a hazai nyomatott sajtó egyik jeles képviselőjének mai példányát, persze, ha már egyszer a kezembe nyomatták! Ok! túlzott színvonalat nem várok el az ehhöz hasonló lapoktól, de szemetszúrt egy két aprópopóság a Metro mai számában, s fel merült bennem a kérdés: T.J. Hooker ténleg magyar-e, Rómát mikor csatolták Madzsarisztánhoz? Szóval, Metro mai szám, hazai hírek rovat, online változatban, szintén egy kreatív, bár eltérő rovatcím: itthon. Azannya! Ezen aztán köllött gondolkodni!




Szóval, mélyinterjú T.J. Hooker alias Kirk kapitány alias William Shatnerrel! Hát, mondok akkor biztos itten járt a hős, ha mán meg köllötött interjúzni! Bakker! Az interjú készült Rómában! Há', akkó biztos valami túlbuzgó madzsar kisleány írta! Majdnem, Mattia Nicoletti. Akkor hogy van most ez a Kirk kapitány hazai hírek?




Persze maga az írás is roppant színvonalas, már rögtön az első kérdés (már amennyiben ez kérdés): "Nagyon elfoglalt 77 évet élt eddig...." - helyette lehetett vón kérdezni: Mér' nem döglesz mán meg?

Vagy: "A modern technikával mi­lyen a viszonya? Kirk kapitány elég high-tech figura volt..." - mi van???????
Mattianak vajon tényleg azt mondták a szerkesztőségben, hogy eriggy fiam! Itten landolt Kirk kapitány! Kapjad mikrofonvégre!?

És ha Schwarzeneggerrel köllött volna interjúzni, megkérdezi, hogy hogy bírja elviselni a Terminátor óta azt a sok fémet a testében? Vagy Mark Hamilltől: Milyen érzés volt, mikor Darth Vader levágta a kezét?

Én kérdezném Mattiatól: Jó hülyének lenni?

Most tényleg! Ez csak EGY példa! De tényleg ez az újságírás??? Ez még nem, de már majdnem ÜP gyanús! Jó lesz vigyázni!!

Ezennel úgy döntök, hogy mostantól lapszemlézni fogok!!

5 megjegyzés:

pókhas írta...

hát a római metrónak itthon van, ami nekünk mán külföld, de átbazseválták magyarba, hogy ne légyen külfődi

pókhas írta...

Ápropopó!!! Juteszembe!! Eccer mikó még Osztrákiából csempésztük a számítógéppapírt, Münchenből meg a tökömtudja mit, csak ócsó legyen, na szóval jól eltévedtünk, megállítottunk egy helybélit, ugyan mondja má el hol a Metró (mármint az áruház) ahol jól be lehet szerezni a csempészholmit, ezt kézzel-lábbal magyaráztuk, mer egy kukkot sem tudtunk németül, a muki meg 10 perc küzdelem után, jól elirányított az U-bahnhoz, na baszhattuk alássan, a bevásárlást

pókhas írta...

A metróújság meg csak arra jó hogy a vínpicsák kibéleljék a szíjjelrohatt büdösnájlonszatyraikat oszt elmennyenek bévásárolni a fosanba meg tacskóba. Az egyetlen értelme a sudoku, a jó. A többi fos. Bötűkkel kitöltött eladatlan reklámfelület = METRÓ újság.

Hőbörgőbőr írta...

Vettetek németben mufflonokat?

pókhas írta...

Ja mittomén! Ápropó! Há meg ollyan, hogy amikó jöttünk haza busszal, úgy meg volt pakolva mint a disznó. Vámos feljön, na takarodjon mindenki le, egyesével csomagjával. Fejenként egy csomag kávét lehet behozni! Előttünk állókat kérdezi:
- Kávét hoztak?
- Á nem, nem vettünk mi semmit!
- Pakolják ki a táskákat! (két rohadtnagy sporttáska degeszre tömve kávéval)
- Látom vettek kávét!
- Ááá, nem sokat csak egy-kettőt.
A vámos ekkor bekapcsolódott a kipakolásba, majd 3 perc alatt egy majdnem embermagasságú piramist emeltek kávéból. Mi már dőltünk a röhögéstől, amikor egy másik vámos egy hatalmas fekete nájlonzsákot húzott elő az egyik bokorból, tele kávéval. - Ez meg kihez tartozik, tessék mondani!?
Persze a busz innen nem ment tovább.