2008. július 16., szerda

Mert menekülni jó!





Hát nem akarok bunkó paraszt lenni, de ha már az vagyok, csak halkan szeretnék reagálni kedves sierra leonei honfitársunk bölcs kinyilatkoztatására!


A debreceni menekülttábor próbálja népszerűsíteni magát mindenféle kampányokkal, de én ellenállok! Nem dőlök be a reklámoknak és azért sem leszek menekült, bár biztos jó az is! Elhiszem, hogy rohadtul szar dolog, ha az ember olyan szar helyen él (pl.: Sierra Leone), ahonnét csak menekülni érdemes, s nem érdemes tartós tejet sem venni, már ha "kéne, ha volna, ha lenne a boltba'".


De! Mint ahogy a plakáton olvasható: Madzsarisztán a lehetőségek hazája! Na és mihez képest? Sierra Leonéhoz képest biztos! No de erre még én nem lennék ollan büszke és nem tenném a kirakatba. Bár igazán emelhetné az országimázst, ha az a szlogen lengene az ország kapuján, hogy : Ne hőbörögj magyar! Magyarország 2008-ban is a lehetőségek hazája Sierra Leonéhoz képest!


HURRÁ! Már csak a skandináv államokat, a németeket, az angolokat, az íreket, a lengyeleket, a szlovákokat, szlovéneket, horvátokat és lassan a románokat és a bolgárokat és még sorolhatnám kiket kellene lekörözni!


De örüljünk, mert nekünk Sierra Leonéhoz képest most még jó! Szerencse, hogy mindig van olyan szar hely a földön, akikhez képest ez még jó helynek számít! Csak mindig így legyen!
Azért sértődés ne essék, itt a debreceni műintézmény címe, mert amúgy nemes e cél, csak hülye a megfogalmazás: www.menedek.hu/onarckep
És remélem, minél kevesebb embernek kell majd egyszer elmenekülnie a hazájából! De emberek! Gondolkodjatok! Pont ide???????

1 megjegyzés:

Hőbörgőbőr írta...

most jut eszembe! országimázs helyett, mi lenne, ha országblamázs pályázatot írnánk ki???